Wat er nu al gebeurt in het Metaverse

Voor veel mensen lijkt het Metaverse nog een heel abstract iets. Het is niet tastbaar, het is niet iets waar al veel mee wordt gedaan… Maar vergis je niet: niet alleen achter de schermen wordt er hard gewerkt aan deze nieuwe manier van internetconsumptie, er zijn ook al bestaande mogelijkheden die worden gebruikt.

Disney
Disney heeft nog niet met zoveel woorden gezegd dat het bezig is in het Metaverse, maar het heeft recent een patent geregistreerd op technologie waarmee het een soort augmented reality-ervaringen wil maken voor bezoekers van de Disney-pretparken. Augmented Reality is een van de sleutels tot het Metaverse-koninkrijk, dus het verbaast ons niets dat één van de grootste, meest bekende bedrijven ter wereld hier al volop mee speelt. Dat doet het sowieso al jaren in zijn pretparken.

De Turkse AK-partij
Zo heeft een Turkse politieke partij al een vergadering gehouden in het Metaverse. De AK-partij zou maandag in het Metaverse zijn samengekomen om te spreken over crypto-regelgeving. Veel moderner wordt het niet. De virtuele vergadering werd vanuit allerlei locaties bijgewoond binnen het Metaverse en veel leden van de partij denken dan ook dat vergaderingen binnen het Metaverse snel essentieel onderdeel zullen worden van ons leven, al wordt er ook gesteld dat ze dan nog wel wat moeten worden verbeterd.

Waarschijnlijk doelt men op de snelheid van de verbinding en de houterige manier waarop de gemiddelde online meeting wordt gehouden. De Turkse regering denkt dat blockchaintechnologie, cryptovaluta en het Metaverse de toekomst zijn, maar tegelijkertijd is er in dat land een president aan de macht die juist totaal niet de intentie heeft om cryptocurrencies te promoten.